La psicologia perinatal profunditza en tots els aspectes psicològics, neurohormonals i emocionals que tenen lloc en l'embaràs, en el moment del part i en el postpart. Inclou també el vincle mare-nadó que s'estableix en el moment del part i en les hores posteriors, així com també tots els processos de dol que tota dona ha de fer en un moment especialment delicat.

 


Em vaig llicenciar com a psicòloga a la Universitat de Barcelona a l'any 2002 i posteriorment vaig fer la diplomatura de magisteri en llengua anglesa a l'any 2009.

Vaig iniciar-me com a psicòloga en l'àmbit educatiu, formant part de l'equip psicopedagògic d'una escola concertada de la ciutat. A l'any 2007 entro a formar part de l'equip del centre d'atenció precoç CDIAP Segrià i al 2011 a l'equip del CDIAP La Noguera. Actualment continuo treballant en tots dos centres. M'apassiona treballar amb infants i llurs famílies.

 

A l'any 2011 em converteixo en mare per primer cop, i això em trasbalsa profundament tant a nivell personal com professional. Al 2014 i amb l'arribada del meu segon fill, m'especialitzo en salut mental perinatal, realitzant una formació específica impartida principalment per un dels referents en aquest àmbit: la Dra. Ibone Olza, que esdevé per a mi un gran referent.

Des d'aleshores dedico els meus esforços en pro de la psicologia perinatal, realitzant tallers de preparació a la maternitat, fent psicoteràpia durant i després de l'embaràs i oferint formació en aquest àmbit. He col·laborat fent seminaris específics al grau de psicologia de la Universitat de Lleida, oferint tallers en diferents CAPS de salut de Lleida ciutat i fent formació per a llevadores.

 

A vegades s'ha de realitzar el dol del part diferent al desitjat, s'han d'elaborar sentiments contraposats durant l'embaràs o el post part, o fins i tot, hi poden haver situacions complicades com a parts prematurs, pèrdues gestacionals o altres.

Un acompanyament en aquests moments pot ser de gran ajuda tant per la parella com pel nadó.

 

També els professionals en contacte directe amb embarassos, parts i puerperis poden viure situacions que els generin sentiments intensos, difícils o contraposats. S'ofereix també un espai per llevadores, ginecòlegs, infermeres o altres implicats a nivell de consultes puntuals, processos terapèutics o supervisions de casos.

 

Actualment em podeu trobar al Centre de Salut Integrativa POMA de Lleida.